апр 04

ПОЧЕЛА 55. АКЦИЈА „МЕСЕЦ ЧИСТОЋЕ“

Антонио Ратковић, заменик градоначелнице и Никола Пајић директор ЈКП “ Чистоћа“ на Буковцу

У Сомбору је, 3. априла, почела акција „Месец чистоће“, коју спроводи Јавно комунално предузеће „Чистоћа“, уз буџетску подршку локалне самоуправе.

Акција је ове године започела на Буковцу, приградском насељу и трајаће наредних четири, до пет недеља у зависности од количине отпада коју грађани изнесу на улице.

Антонио Ратковић, заменик градоначелнице и Мирослав Ковачић, члан Градског већа за област комуналне делатности и инвестиције,  са директором ЈКП „Чистоћа“ Николом Пајићем,  данас су посетили  Буковац  и на терену затекли дежурну екипу.

Заменик градоначелнице се захвалио радницима који су укључени у акцију и истакао значај акције која се реализује већ  55  година заредом.

„Акцијом  ће бити  обухваћено 350 градских улица, а када се акција у Сомбору заврши биће организиован „Месец чистоће“  у насељеним местима. Грађани  ће моћи сав  отпад који није кућно смеће да изнесу, а  биће саниране дивље депоније које се налазе и у граду и насељеним местима“, рекао је Ратковић.

Према речима директора „Чистоће“, током првог дана акције прикупљено је 720 м/3 отпада.

„То су уобичајене количине отпада уназад неколико година, што значи да су грађани навикли да у рано пролеће чисте своје домаћинство и своје двориште. Када завршимо са акцијом у граду,  кренућемо у наша села у којима ову акцију спроводимо четири године“, рекао је Пајић и позвао грађане да у наредних месец дана  избаце све оно што им не треба.

Пајић је још додао да се током акције у граду прикупи око 10.000 м/3, а у селима око 6.000 метара кубних разног отпада.

„ У селима се акција одвија уз помоћ контејнера од 5м3 који се постављају у  улицама. Међутим, у селима грађани још увек не препознају ову акцију као у граду,  и у наредном периоду ћемо са компанијом „Секопак“ нарочито у селима,  промовисати  рециклажу и извоз кабастог отпада. Грађани у оквиру „Месеца чистоће“ могу да изнесу буквално све –  нема   никаквог ограничења ни у количини,  ни у врсти отпада“ истакао је Пајић.

Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација