апр 05

ЗА ПРОЈЕКАТ „СОМНИБУС –ПАЛАТА КУЛТУРЕ“ МИНИСТАРСТВО КУЛТУРЕ ОДОБРИЛО ОСАМ МИЛИОНА ДИНАРА

Mинистарство културе одобрило 22 пројекта

Министарство културе одобрило 22 пројекта

Град Сомбор је на конкурсу Министарства културе и информисања „Градови у фокусу 2018“  пријавио пројекат „Сомнибус – Палата културе“, а конкурсна комисија је пројекат подржала са осам милиона динара.

Вредност  пројекта  „Сомнибус“  је много већа јер је њиме обухваћена реконструкција Грашалковић палате  и њена пренамена у својеврсни центар културе.  С обзиром на локације установа културе у граду,  премештањем  Културног центра „Лаза Костић“,  који је тренутно на две локације,  у Палату културе, успоставио би се  јединствени центар културе.  Палата културе била би, како је у опису пројекта наведено,  „центар презентације света у Сомбору и Сомбора у свету“.

У које сврхе ће одобрена средства бити утрошена биће познато када се објаве комплетни резултати конкурса. Уколико конкурсна комисије не одреди намену средстава о томе ће одлучити  пројектни тим  „Сомнибуса“.

За укупно вођење пројекта одговоран је члан Градског већа града Сомбора за област културе и образовања Немања Сарач, а остали чланови тима су  градски архитекта Милан Стојков, Миливоје Млађеновић, проф. Педагошког факултета и Бојана Нешовић, координаторкла Канцеларије за младе града Сомбора.

На конкурсу „Градови у фокусу 2018“ одобрена су  22  пројекта у укупној вредности од 150 милиона динара.

Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација