јун 14

ПОВОДОМ СВЕТСКОГ ДАНА ДОБРОВОЉНИХ ДАВАЛАЦA КРВИ ОРГАНИЗОВАН ПРИЈЕМ ЗА ДОБРОВОЉНЕ ДАВАОЦЕ

Поводом Светског дана добровољних давалаца крви организован пријем за добровољне даваоце крви са територије града Сомбора

Поводом   Светског дана добровољних давалаца крви  у локалној самоуправи је и ове године организован  пријем добровољних давалаца крви са територије града Сомбора. Антонио Ратковић, заменик градоначелнице Сомбора и др Далибор Форгић, члан Градског већа за област здравства и социјалне заштите захвалили су се добровољним даваоцима крви на хуманости и апеловали на све грађане,  којима то здравствено стање омогућава, да дају крв.

„Драго ми је што је са нама више младих добровољних давалаца  крви, што значи да млади настављају  хуману традицију, а захвалио бих се и господину Јакобу Јулију који је крв дао 99 пута“, обратио се присутнима Ратковић.

Др Форгић је истакао да је крв ресурс који не може да се произведе и незаменљива је у појединим ситуацијама и утолико је давање крви као  лични, хумани гест значајнији.

Почасни председник Црвеног крста  у Сомбору, прим. др Милан Зобеница честитао је свим добровољним даваоцима Светски дан добровољног  давалаштва крви и захвалио им на хуманости.

„Промоција добровољног давалаштва крви је поверена Црвеном крсту, али сте ви – добровољни даваоци – најбољи промотери овог хуманог геста. Наша тежња јесте да имамо што више добровољних давалаца крви који крв дају први пут, јер када неко крв да једном, најчешће то и настави да чини“,  рекао је др Зобеница.

Почасни председник Црвеног крста у Сомбору др Зобеница је истакао да је на данашњем пријему  „шарени састав“ добровољних давалаца.

„Овде су ветерани, али и млади људи који су крв недавно дали први пут. Имамо и читаве породице које су даваоци крви, као и респектабилан број здравствених радника који су даваоци крви“, рекао је др Зобеница и захвалио се локалној самоуправи на сарадњи, не само на промоцији добровољног давалаштва, већ и на помоћи и сарадњи у свим акцијама које се предузимају када је добровољно давалаштво крви у питању.

Начелница Службе за трансфузију др Соња Јанковић, је поздравила све добровољне даваоце крви и захвалила им  што спашавају људске животе.

Добровољни даваоци крви, говорили су о својим разлозима да се упишу на листу хуманиста великог срца, а заједничко за све је, како су навели,   неизрецив осећај среће што помажу у спашавању живота.

Светски дан добровољних давалаца крви свим даваоцима честитала је и Биљана Клипа, секретар сомборског  Црвеног крста, наглашавајући да сви који желе да дају крв могу то учинити сваког дана  у Служби за трансфузију крви Опште болнице „Др Радивој Симоновић“, Војвођанска улица бр. 75, Сомбор.

„Крв можете дати и сваке среде од 12.00 до 14.00 часова у просторијама Црвеног крста Сомбор, Апатински пут бр. 19“, истакла је Клипа.

Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација