јул 13

ПРОМОЦИЈА РЕЗЕРВАТА БИОСФЕРЕ „БАЧКО ПОДУНАВЉЕ“

Резерват биосфере

Одлуком Међународног координационог савета УНЕСКО програма „Човек и биосфера“, Резерват биосфере „Бачко Подунавље“ уписан је у УНЕСКО Светску листу резервата биосфере. Одлука је донета 14. јуна 2017. године  током заседања Савета у Паризу, а  промоција резервата биће организована  14. јула 2017. године, у времену од 11.00 до 13.00 часова,  у великој сали у згради сомборске локалне самоуправе (Трг цара Уроша 1, Сомбор).

Промоцију организује Град Сомбор у сарадњи са Покрајинским заводом за заштиту природе и Светском организацијом за природу у Србији  – WWF.

Испред Града Сомбора учеснике и госте поздравиће градоначелница Сомбора Душанка Голубовић, а потом ће уследити и обраћање  представника  Министарства за заштиту животне средине, Комисије Републике Србије за сарадњу са УНЕСКОМ, Секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине, Покрајинског завода за заштиту природе и Светске организације за природу у Србији – WWF.

***

„Бачко Подунавље“

Резерват биосфере „Бачко Подунавље“ део је „Европског Амазона“ који представља једну од најочуванијих ритско-мочварних целина на читавом току Дунава. Површина резервата простире се на 176.635 хектара, а  обухвата подручја Града Сомбора и општина Апатин, Оџаци, Бач и Бачка Паланка.

                                                            Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација