Сарадња Педагошког факултета и Омладинског клуба у Сомбору

Омладински клуб – радионица о употреби игре у раду са децом за студенте Педагошког факултета

„Употреба игре у раду са децом“ била је тема радионице одржане 06. марта 2017. године у сомборском Омладинском клубу. Радионица је одржана на иницијативу  Дејана Ђорђића, мастера педагогије и  асистента на Педагошком факултету за ужу научну област Педагошке науке, у склопу предмета „Дидактичке игре“. Радионицу је припремила Зорка Милошевић, координаторка за децу и младе, а у радионичарском раду је учествовало десеторо студената Педагошког факултета, будућих васпитача и учитеља.

Током четири часа интензивног рада,  студенти Педагошког факултета су се информисали о појмовима неформалног образовања, метода које се у овом облику образовања најчешће користе и конкретном употребом различитих облика игара за децу. На радионици су практично прошли кроз низ игара које им у раду са децом могу помоћи у развијању тимског духа, другарства, вежбању концентрације и пажње код малишана.

Учесници радионице су упознати и са изворима корисних мултимедијалних материјала за игру – постојећих приручника о различитим облицима игара, кратких едукативних видеа, музичких спотова и „ онлине библиотеке“ друштвених игара. Студенти су се информисали и о раду Омладинског клуба у Сомбору и могућностима волонтирања у њему.

Послови информисања и односа са јавношћу