У СОМБОРУ ОБЕЛЕЖЕН ДАН СЕЋАЊА НА СТРАДАЛЕ У НАТО АГРЕСИЈИ

На дан 24. годишњице од почетка бомбардовања тадашње Савезне Републике Југославије, у Сомбору је одржан Дан сећања на страдале у Нато агресији 1999. године. Поред изузетно великог броја грађана, обележавању су присуствовали председник Републике Србије Александар Вучић, Његова светост Патријарх српски Порфирије, председник Републике Српске Милорад Додик, посланици Скупштине Србије, министри у Влади Србије и Републике Српске.

Уз посебно припремљен програм, који је подсетио на све недаће, страх и страдања која су задесила наш народ у том периоду, присутнима су се обратили и Патријарх српски Порфирије, Милорад Додик, Маријана Паскаш- ћерка Радована Медића, прве жртве НАТО агресије, а потом и председник Србије, Александар Вучић.

Он је подсетио да упркос свему српски дух није и никада неће бити сломљен, те да ће Србија упркос пристисцима учинити све да очува мир и стабилност, као и своје границе.

“Моја порука вама је да хоћемо мир, нећемо никакве сукобе, ни са НАТО, ни са било ким, али вам свима лепо кажемо – чуваћемо своју земљу. И када вам кажемо шта су црвене линије, онда немојте са тим да се играте и немојте даље да притискате, јер онда ћете добити одговор поносите, достојанствене и јуначке Србије, а наш одговор је – не дамо Србију и никада је никоме нећемо дати”, рекао је председник Вучић.

Сомбор, овогодишњи град домаћин, био је град где су пале прве бомбе, али и људски животи, када је у вечерњим часовима 24. марта, тачније у 19.55, погођен сомборски војни аеродром, само пет минута пре службено одређеног времена почетка напада НАТО савеза на СРЈ.