мај 11

УРУЧЕНА ПРИЗНАЊА ДОБРОВОЉНИМ ДАВАОЦИМА КРВИ – ВИТЕЗОВИМА ХУМАНОСТИ

Градоначелница је уручила признања добровољним даваоцима који су крв дали 75 пута

Поводом 11. маја – Националног дана добровољних давалаца крви уручена су признања даваоцима који су крв дали 35, 50 и 75 пута, ученицима основних и средњих школа који су на литерарно-ликовном конкурсу „Крв живот значи“ освојили прво, друго и треће место и драмској секцији ОШ “Аврам Мразовић“ која је награђена за мотивациони видео спот.

Свечану доделу признања Црвени крст Сомбор је организовао у сарадњи са Службом за трансфузију крви, а добровољне даваоце крви су поздравили и признања уручили и представници Града Сомбора, градоначелница Душанка Голубовић и председник Скупштине града прим. др Зоран Парчетић.

„Задовољство је када видимо пуну скупштинску салу, а посебно када је у сали присутно толико деце. Деца су данас присутна захваљујући томе што су једну хуману тему – добровољно давалаштво крви на прави начин препознали и представили кроз литерарни и ликовни рад. Данас ће бити похваљени и на одређени начин награђени они који су крв несебично давали. Свако давање крви је вредно, без обзира да ли је у питању 35, 50 или 75 пут. За град Сомбор то је изузетно значајно с обзиром да имамо дугу традицију добровољног давалаштва крви и да смо, када је у питању ова хумана активност, у самом врху државе. Надам се да ће то бити пракса и убудуће и да ћемо сви заједно препознати један заједнички општи интерес у овој несебичној активности“, казала је градоначелница и захвалила се Црвеном крсту Сомбор и Служби која годинама доприноси спровођењу ове хумане активности.

У име Црвеног крста добровољне даваоце крви и децу, учеснике конкурса, поздравио је и честитао празник прим. др Парчетић.

„Шта рећи о вашем гесту него да је ваш гест једино што некад може да спаси живот и то је нешто што нема цену. Ваша хуманост када дајете део себе да би неко други живео је хвале вредна и ничим се не може платити. Желим да наставите тако и спашавате људске животе“, казао је прим. др Парчетић.

Начелница Службе за трансфузију крви др Соња Јанковић, се захвалила у име свих људи који су крв примили када им је била најпотребнија.

„Захваљујем вам се у име свих оних чије је животно питање било тешко, избори били сужени, а једини лек је била људска крв која је могла да спаси нечији живот. Знам да су нека тешка времена дошла и да се хуманост и не уважава довољно, али ви сте витезови хуманости јер сте долазили не бирајући време, место и тренутак“, истакла је др Јанковић и додала да су добровољни даваоци крви најважнији сарадници Опште болнице.

У културном програму учествовали су ученици МШ „Петар Коњовић“ Сомбор.

Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација