УРУЧЕНО 100 АУТО – СЕДИШТА ЗА ПРВИХ 100 БЕБА РОЂЕНИХ У 2022. ГОДИНИ

Чланови Савета за безбедност саобраћаја града Сомбора, на челу са председником Савета, градоначелником Антониом Ратковићем, уручили су данас родитељима првих 100 беба које су рођене у 2022. години  поклон седишта за вожњу деце аутомобилом.

Градоначелник се захвалио родитељима што су се одазвали на ову, сада већ традиционалну манифестацију и овом приликом најавио је активности Савета за безбедност саобраћаја које ће се организовати у наредном периоду.

 „Данас у току дана ћемо расписати конкурс за још 120 ауто-седишта за све бебе рођене у 2021. и 2022. години, а које нису биле међу првих 100, тако да ће и они имати прилику да пријавом на сајту града добију једно овакво ауто-седиште. Оно што нас очекује у наредном периоду, од активности Савета за безбедност саобраћаја, свакако је и конкурс за поделу седишта за бицикле, који очекујемо крајем маја или почетком јуна, а од ове године увели смо и једну новину, а то ће бити субвенције за куповину бицикала, тако да ће сви наши суграђани моћи да учествују на конкурсу. Такође, овај конкурс очекујемо негде почетком јуна, тако да апелујем на све наше суграђане да се пријаве и искористе ову могућност коју нуди Савет за безбедност Саобраћаја“, рекао је градоначелник Ратковић истакцавши да се све активности Савета за безбедност саобраћаја финансирају од казни несавесних возача.

Поред градоначелника, седишта су родитељима уручили и капетан полиције Сташа Ковачевић, директорица ЈКП „Паркинг сервис Сомбор“ Гордана Вуловић и помоћник директора Средње техничке школе Павле Терзић.