мај 29

ВАЛЦЕНГРАД СОМБОР У ЗНАКУ МЛАДОСТИ И ЛЕПОТЕ

У име града Сомбора захвалницу је примила градоначелница Сомбора Душанка Голубовић

У име града Сомбора захвалницу је примила градоначелница Сомбора Душанка Голубовић

Јубиларни 10. матурантски плес Валценград одржао се данас  испред платоа Жупаније у Сомбору.  Идејни творац и организатор манифестације је плесни клуб „РаванградДанце“, који је настао под окриљем Градског културно- уметничког друштва „Раванград“ из Сомбора.  Захваљујући успешној реализацији почевши од 2010. године, Валценград је прерастао у локалну традицију и нови сомборски бренд, препознатљивог визуелног идентитета.

Покровитељи и пријатељи пројекта ове године су  Град Сомбор, Аддико банка, Спортски савез Града, Спортски центар „Соко“, Дом ученика средњих школа, Галерија „Милан Коњовић“, Градска библиотека „Карло Бијелицки“, ЈКП „Чистоћа“, ЈКП „Простор“, ЈКП „Зеленило“ и мрежа многих других локалних институција и организација за које су организатори ове године припремили и уручили им захвалнице.

У име града Сомбора захвалницу је примила градоначелница Сомбора Душанка Голубовић која је овом приликом поздравила све учеснике и захвалила им се на труду, вољи и енергији коју су утрошили да нам улепшају овај дан, пожелевши им да увек задрже ове осмехе на лицу, дете у срцу и љубав према плесу и граду , а град ће се и даље трудити да их на том путу подржава.

 Валценград је и ове године окупио децу и младе око исте идеје – заједничког и организованог обележавања матурирања. Овогодишњи учесници били су вртићи „Невен“, „Вила“, „Ђурђевак“, „Бајка“, ОШ „Никола Вукићевић“, „Доситеј Обрадовић“, „Аврам Мразовић“, „Иво Лола Рибар“, „Моша Пијаде“ (Бачки Брег), „Лаза Костић“ (Гаково), Гимназија, Средња медицинска школа „Др Ружица Рип“; Средња економска школа, Средња школа „Свети Сава“, Пољопривредно-прехрамбена школа, Средња техничка школа.

                                                                               Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација