апр 02

ВИШЕ ОД 600 КАРАТИСТА МЛАЂИХ КАТЕГОРИЈА НА ПРВЕНСТВУ СРБИЈЕ ДЕМОНСТРИРАЛО ВРЕДНОСТИ КАРАТЕА

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић на прослави јубилеја

У суботу, 31. марта и недељу, 1. априла, Сомбор је био домаћин првенства Србије у каратеу за полетарце, пионире и наде у катама и за пионире и наде у борбама. У Сомбору је обележен и јубилеј –  50 година каратеа у Војводини.

Првенство је отворила градоначелница Сомбора Душанка Голубовић која је истакла да је државно првенство од великог значаја за наш град, доприноси афирмацији спорта и града, али  доприноси и развоју правих вредности код деце.

Градоначелница је на прослави 50 година каратеа у Војводини,  поздравила  осниваче овог спорта у Сомбору и Војводини, и захвалила се Карате савезу Војводине што је Сомбор домаћин првенства  Србије и прославе  јубилеја.

„Сигурна сам да су прослави јубилеја допринели и сомборски карате клубови и задовољство је видети више од 600 младих такмичара. Сматрам да је од изузетног значаја да се деца од најранијег доба укључе у спорт, то доприноси како спорту, тако и развоју деце, њиховог карактера, њихове психологије. Тим пре, што карате афирмише оно највредније у човеку“, обратила се присутнима градоначелница Душанка Голубовић.

Присутнима се обратио и помоћник министра за спорт и омладину Дарко Удовичић, који је истакао да прослава овако великог јубилеја није мала ствар, али и да су за то најзаслужнији управо каратисти.

„Министарство спорта препознаје карате као олимпијски спорт и Влада и Министарство ће помагати да се развија још више и сви генерално заједно идемо правим корацима. Сигуран сам да ћемо се радовати на Олимпијским играма и да ће они који се баве овим спортом остварити велике успехе у будућности“, рекао је Удовичић.

Председник Карате савеза Војводине Страхиња Тепавчевић је навео да се у Србији каратеом данас бави више од 800 клубова, са око 40.000 деце и омладине.

Председник Карате федерације Србије Славољуб  Пипер је навео да је значајно да ће неко од малишана који се такмиче на првенству у Сомбору „ући у програм припреме за олимпијаду младих у карате спорту.

„Карате је дуго сањао о Олимпијским играма и после 50 и више година тај сан је постао јава и све је сада усмерено ка Олимпијским играма“, истакао је Пипер.

На свечаности поводом прославе 50 година каратеа у Војводини обратила се и Антонија Нађ Косановић, члан Градског већа  града Сомбора за спорт и омладину.

Прослави су присуствовали  челници Спортског савеза Војводине, Спортског савеза Србије и други заслужни спортисти и посленици овог спорта.

Послови информисања и односа са јавношћу

 

Званична интернет презентација