нов 15

ЗИМСКА СЛУЖБА  СПРЕМНА ЗА  ЧИШЋЕЊЕ ПУТЕВА И УЛИЦА

Механизација спремна за зимску сезону 2017-2018. године

Механизација спремна за зимску сезону 2017-2018. године

Зимска служба  је спремна за прве интервенције на путевима и градским улицама у Сомбору, речено је приликом смотре опреме и технике на пункту  службе на Безданском путу.

„Очекујемо  да ће и ове године  ЈКП „Зеленило“ као носилац  посла, са  ЈКП „Водоканал“ и ЈКП „Чистоћа“   који су укључени у активности зимске службе,  својом механизацијом  одржавати наше путеве  проходним. Служба ће и ове године одржавати путеве по приоритетима, односно општинске путеве и улице у граду, а у зависности од потребе биће чишћени и путеви који нису у приоритетима, као и прошле године. Са ЈКП „Простор“ је договорено да у зимском периоду села буду покривена механизацијом, за коју ће бити обезбеђено гориво“,  казао је Антонио Ратковић, заменик градоначелнице града Сомбора, који је са Мирославом Ковачићем, чланом Градског већа  за комуналну делатност и ивнестиције, присуствовао смотри.

Миодраг Пуповац, директор „Зеленила“  је истакао да су „возила исправна, опрема монтирана, те да се чека само временска прогноза“.

„У сезони 2017/2018. година, стартујемо са 300 тона соли, што је за 50-ак тона више него прошле године, а знатно више од досадашње просечне потрошње“, навео је Пуповац.

Шеф Штаба зимске  службе Лука Рашић упутио је апел возачима да се придружавају прописа, користе обавезну зимску опрему и поштују постављену сигнализацију.

                                              Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација