јун 19

ВЕЋЕ УТВРДИЛО ПРЕДЛОГ АНТИКОРУПЦИЈСКОГ ПЛАНА ЗА ГРАД СОМБОР

67. седница Градског већа

Градско веће је, на 67. седници, утврдило Предлог локалног антикорупцијског плана за град Сомбор, као и предлог измене одлука о промени оснивачких аката у предузећима: ЈКП „Чистоћа“, ЈКП „Паркинг сервис Сомбор“ и  ЈКП „ Зеленило“. Оснивачки акти се мењају због   потребе уношења тројезичног назива и напомене да ће у свом пословању користити печат са тројезичним пословним именом и потом у Агенцији за привредне регистре извршити регистрацију промене података.

Градско веће је усвојило закључке потребне за реализацију пројекта „Повећање туристичке понуде прилагођене слепим и слабовидим особама“, који Град Сомбор реализује у сарадњи са Општином Ердут (Хрватска) и  београдским Институтом економских наука. Пројекат је  за финансирање одобрило  програмско тело  INTERREG IPA CBC Хрватска – Србија 2014-2020.

На седници  67. седници, одржаној 19. јуна, Градско веће је прихватило информацију ЈКП „Простор“  о приоритетима за извођење радова на одржавању улица у граду и општинских путева и улица у насељеним местима.

Чланови већа су одобрили Атлетском клубу „Маратон“ средства  за трошкове припреме њиховог члана,  атлетичара Тихомира Ђорђевића, за учешће на кадетском и јуниорском првенству света у Кенији.  Веће је уважило чињеницу да у Сомбору не постоје услови за тренинг, односно тартан стаза,  и Ђорђевићу и његовом тренеру одобрили 58.000,00 динара за припреме које ће се обавити на стадиону „Војводине“ у Новом Саду.

Веће је одлучило и о другим питањима из делокруга свог рада.

                                                           Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација